در حالیکه جو بایدن دستور تخصیص بسته کمک نظامی جدید ۴۰۰ میلیون دلاری آمریکا به کییف را صادر کرده، سفارت روسیه در واشنگتن یادآور شد: ایالات متحده با ارسال سلاحهای جدید به اوکراین میخواهد به هر قیمتی درگیریهای نظامی در این کشور را طولانیتر کند.
به گزارش گروه بینالملل ، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که بسیاری از شرکای روسیه در جریان نشست وزیران کشورهای گروه 20، با ارسال سیگنالهای روشن، غیرقابل قبول بودن انزوای روسیه و پیامدهای منفی تحریمهای یکجانبه را نشان دادند.
وزارت خارجه روسیه یادآور شده، در جریان این اجلاس موضوع تقویت همکاریهای چند جانبه بین کشورها و موضوع پاسخ مشترک به چالشها در زمینه امنیت غذایی و انرژی بحث و تبادل نظر شد و ارزیابیهای دقیقی از علل واقعی شوکهای اقتصادی وجود داشت که ماهیت چندعاملی، از جمله تورم ناشی از اقدامات کشورهای غربی در پسزمینه همهگیری ویروس کرونا، بیثباتی زنجیرههای تامین فرامرزی و پیچیدهتر شدن وضعیت ژئوپلیتیکی در جهان انجام شد.
در همین رابطه، یک کارشناس ارشد مؤسسه روابط بینالملل چین ابراز عقیده کرد که گروه 20 به دنبال ایجاد درگیریهای ژئوپلیتیکی جدید نیست و به همین منظور قرار نیست تغییر کرده و به یک ائتلاف ضدروسی یا ضدچینی تبدیل شود. به عقیده وی، بسیاری از کشورهای جهان با مواضع بلوک غرب به رهبری آمریکا موافق نبوده و از آنها پیروی نمیکنند. این کارشناس معتقد است که نیت کشورهای غربی برای نابودی روسیه با کمک تحریمهای اقتصادی تنها به خودشان آسیب خواهد زد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز شب گذشته یادآور شد که غرب نتوانست سخنرانی سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه را تحریم کند و "در اقلیت باقی ماند". این دیپلمات یادآور شد که روزنامهنگاران غربی ساعتها با دفترچههای یادداشت خود در سالن قدم میزدند و به دنبال این بودند که هر یک از سیاستمدار چقدر زمان را در دیدار با لاوروف سپری کردهاند تا به نوعی «موضوع تحریم» را گسترش دهند.
وی همچنین یادآور شد که ادعای آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان مبنی بر اینکه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه برای گفتگو در نشست وزرای خارجه گروه بیست (G20) در اندونزی آمادگی نداشت، حرفی کاملاً مزخرف است. وزیر خارجه آلمان مدعی شده که لاوروف بیشتر مذاکرات در شورای وزیران گروه 20 را نه در داخل سالن، بلکه در خارج از اجلاس انجام داده و این واقعیت، به گفته وی، ظاهراً نشان داده که دولت روسیه حتی "یک میلی متر" برای گفتگو آماده نیست.
زاخارووا یادآور شد که لاوروف از آغاز نشست شورای وزیران گروه 20 در سالن حضور داشت و حدود دو ساعت بعد از آن نیز مذاکرات دوجانبهای را با همتایان خارجی خود در اتاق مجاور انجام داد. علاوه بر این، وزیر خارجه روسیه از قبل برنامهریزی کاملی برای شرکت در اجلاس، ضیافت شام از طرف برگزارکنندگان، تماسهای دوجانبه متعدد و ارتباط با مطبوعات بینالمللی را تنظیم کرده بود.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه روسیه، این اظهارات وزیر خارجه آلمان نشان دهنده شکست طرح کشورهای گروه 7 برای منزوی ساختن روسیه است. این دیپلمات افزود: "هیچ کس از رژیمهای غربی حمایت نکرد، به همین دلیل آنها با خشم اجلاس را ترک کردند."
یک روز قبل گزارش شده بود که عکس مشترک مرسوم از وزرای خارجه کشورهای گروه 20 لغو شده است. بر اساس برخی گزارشات رسانهای، دلیل احتمالی لغو این رسم، اختلاف در نگرش شرکت کنندگان در نشست وزیران به حمله نظامی روسیه به اوکراین بود. به ویژه، موضع گیری آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، تا حد زیادی بر لغو عکس یادگاری جمعی تأثیر گذاشت. گزارش شده بود که او نمیخواست با حضور لاوروف در این رویداد شرکت داشته باشد.
این خبر بهروزرسانی میشود| در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز صد و سی و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
15:00- ابراز نگرانی صدر اعظم آلمان درباره امنیت عرضه انرژی در درازمدت
اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در سخنرانی ویدئویی خود گفت: اقداماتی برای مقابله با کمبود انرژی در آلمان پس از زمستان آینده نیز ضروری خواهد بود.
وی افزود: این روزها ما نگران امنیت عرضه انرژی خود هستیم. این نگرانی ها برای چند هفته، ماه و سال آینده خواهد بود.
این اولین هشدار شولز در این هفته نیست. او دوشنبه گذشته شهروندان را برای یک بحران طولانی مدت با گرانی آماده کرده بود.
وی در پیام ویدئویی امروز خود تاکید کرد که دولت فدرال تا به حال تصمیمات زیادی را در مدت زمان کوتاهی اتخاذ کرده است تا آلمان به خوبی برای کمبود، به عنوان مثال در مورد گاز آماده باشد.
وی از جمله به اقداماتی در این راستا اشاره کرده و گفت: ما خطوط لوله و پایانه های گاز مایع را می سازیم. ما اطمینان حاصل می کنیم که در مخازن ذخیره گاز ما گاز کافی ذخیره می شود. و ما اطمینان می دهیم که نیروگاه های زغال سنگ در حال حاضر استفاده می شوند تا در مصرف گاز صرفه جویی کنیم.
14:39- وزارت دفاع روسیه: حداقل 75 نیروی نظامی اوکراینی کشته شدند
سرلشکرایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز، شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور طی عملیات شبانه روز گذشته بیش از 75 نیروی ملیگرا و حدود 30 قطعه تجهیزات نظامی زرهی نیروهای مسلح اوکراین را در منطقه نیکولایف منهدم کردند.
به گفته وی، علاوه بر این، هواپیماهای نیروهای هوا-فضای روسیه نیز در جریان یک نبرد هوایی منطقه میکولایف، موفق شدند دو جنگنده سوخو-25 ارتش اوکراین را در آسمان سرنگون کنند.
این مقام نظامی افزود، نیروهای هوا-فضای روسیه همچنین با استفاده از تسلیحات بسیار دقیق، یک آشیانه هویتزرهای 155 میلی متری M-777 آمریکایی و حداقل 30 نیروی نظامی که مناطق مسکونی دونتسک را گلوله باران میکردند، را در منطقه روستایی چاسوف یار منهدم کردند.
ضمن اینکه وزارت دفاع روسیه امروز شنبه اعلام کرد که تاکنون بیش از 1500 پهپاد ارتش اوکراین در جریان عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس منهدم شده است.
طبق این اطلاعات، در مجموع، تا به امروز 239 فروند هواپیما، 137 فروند بالگرد، 1503 هواپیمای بدون سرنشین، 353 سامانه موشکی ضدهوایی،3994 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی سنگین، 738 سامانه موشک انداز چندگانه، 3117 قبضه توپ و خمپاره صحرایی و 4099 خودروی ویژه نظامی ارتش اوکراین نابود شده است.
14:22- اوکراین فهرستی از تلفات و خسارات روسیه در جنگ را منتشر کرد
"میخائیلو پودولیاک"، مشاور رئیسجمهور اوکراین در واکنش به اظهارات ولادیمیر پوتین مبنی بر اینکه روسیه هنوز بهطور جدی جنگ در اوکراین را آغاز نکرده است، با فهرست کردن خسارات احتمالی روسیه به این اظهارات پاسخ داد. وی در توییتر نوشت: 37000 سرباز کشته شده ومجموع تلفات 98000 تا 117000 نفراست.
پودولیاک نوشت: ارتش روسیه همچنین 10 ژنرال، 1605 تانک و 405 هواپیما یا هلیکوپتر را از دست داده است. وی گفت: آیا کرملین فقط با استفاده از ریاضیات استالین برای جنگ برنامه ریزی می کند - 20 میلیون تلفات؟"
البته بررسی مستقل گزارشهای اوکراین درباره خسارات روسیه دشوار است. در پایان ماه می، ارتش بریتانیا این رقم را حدود نیمی از رقم اوکراین تخمین زد. کرملین تنها بخشی از این را پذیرفته است.
14:11- راه آهنهای اروپایی حمایتها از اوکراین را تقویت میکنند
راه آهن های اروپا می خواهند کمک های خود را برای اوکراین افزایش دهند و در نتیجه از جمله صادرات غلات را تسهیل کنند. حدود 30 رئیس راه آهن در کشورهای اروپایی می خواهند در بیانیه اوکراین که قرار است امروز شنبه در وین تصویب شود، خود را متعهد به این امر کنند.
ریچارد لوتز، مدیرعامل دویچه بان آلمان، گفت که باید پایانهها و نقاط انتقال جدید ساخته شود و از پایانههای موجود در آینده استفاده بهینه شود تا بتوان غلات را با توجه به جنگ علیه اوکراین بهتر صادر کرد. وی در این باره گفت: ما به شدت به دنبال ظرفیت اضافی هستیم. لوتز گفت، حتی اگر جنگ به سرعت پایان یابد، احتمالاً به دلیل وجود مینها، مدت زیادی طول می کشد تا مسیر دریایی بتواند دوباره به طور کامل مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته لوتز، کی یف همچنین در حال پیشروی در راستای تطبیق عرض مسیر راه آهن اوکراین با استاندارد اتحادیه اروپا است. لوتز گفت: این سیگنال دیگری است مبنی بر اینکه مسیر اوکراین به سمت خانواده اروپایی به خوبی در حال انجام است. این سیگنال خوبی است.
حدود 22 میلیون تن غله در اوکراین در انتظار صادرات است. راه آهن اوکراین در حال حاضر حدود 800 هزار تن در ماه حمل می کند. کاهش شدید صادرات، به ویژه در برخی از کشورهای آفریقایی باعث ایجاد بحران غذایی شده و به افزایش قیمت کالاها در سطح بینالمللی کمک کرده است.
14:03- دیدار وزیر امور خارجه آمریکا با همتای چینی
"آنتونی بلینکن"، وزیر امور خارجه آمریکا و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین امروز شنبه برای اولین دیدار رو در رو از ماه اکتبر با یکدیگر ملاقات کردند. هر دو سیاستمدار ارشد پیش از این در اجلاس جی 20 شرکت کرده بودند. بلینکن در ابتدای این نشست گفت: هیچ جایگزینی برای گفتگوهای مستقیم وجود ندارد... و در رابطهای به پیچیدگی و پیامد بودن روابط بین ایالات متحده و چین، بحث های زیادی برای گفتن وجود دارد.
وانگ یی هم به خبرنگاران گفت: چین و ایالات متحده دو کشور بزرگ هستند، بنابراین لازم است دو کشور تبادلات عادی خود را حفظ کنند. در عین حال، باید با یکدیگر صحبت کرد تا اطمینان حاصل شود که روابط در مسیر درست ادامه مییابد.
انتظار می رود بلینکن دوباره به چین در مورد حمایت از جنگ روسیه در اوکراین هشدار دهد. هر دو طرف همچنین به موضوعات بحث برانگیزی از جمله تایوان، ادعاهای گسترده چین در مورد دریای چین جنوبی، گسترش نفوذ خود در اقیانوس آرام، حقوق بشر و تعرفه های تجاری خواهند پرداخت. دانیل راسل، دیپلمات ارشد آمریکا در شرق آسیا که در تماس نزدیک با بایدن است، گفت که او معتقد است که هدف اصلی این نشست بررسی امکان ملاقات رو در رو بین بایدن و شی است. این اولین نشست سران کشورها خواهد بود که به طور بالقوه می تواند در حاشیه اجلاس سران گروه 20 نوامبر در بالی برگزار شود.
13:54- رسانه آلمانی: آمریکا و متحدانش در حال مذاکرات محرمانه برای پایان جنگ در اوکراین هستند
روزنامه آلمانی "ولت" (Welt) امروز، شنبه گزارش داد که ایالات متحده و متحدانش در حال انجام گفتگوهای محرمانهای برای یافتن راهی دیپلماتیک برای حل و فصل مناقشه در اوکراین هستند.
این روزنامه به نقل از منابع خبری خود نوشته: به نظر میرسد که رایزنیهای محرمانهای بین ایالات متحده و متحدان کلیدی اروپایی واشنگتن برای بررسی راههای دیپلماتیک ممکن برای پایان دادن به جنگ در اوکراین در جریان است.
به نوشته این نشریه، سردرگمی رهبران غربی آشکار است، برای اینکه اکثریت قریب به اتفاق رای دهندگان کشورهای آنها طرفدار "راه حل دیپلماتیک" مناقشه بر سر اوکراین هستند و نه ادامه جنگ در این کشور.
پیش از این، نشریه پولیتیکو نیز هشدار داده بود که سران کشورهای غربی که از دولت اوکراین حمایت میکنند نگران هستند که مردم آنها از روند اوضاع در اوکراین خسته شده و به سمت دستورکار داخلی روی آورند.
وزارت امور خارجه روسیه نیز بارها یادآور شده است که این ایالات متحده و متحدانش هستند که به طولانی شدن درگیریهای نظامی، از جمله با پمپاژ سلاحهای جدید به کییف، کمک میکنند. به عقیده مقامات مسکو، طرف اوکراینی به دستور شرکای غربی خود روند مذاکرات با روسیه را قطع کرده است.
13:42- انگلیس: روسیه نیروهای ذخیره خود از سراسر کشور را در نزدیکی اوکراین مستقر میکند
بر اساس اطلاعات وزارت دفاع بریتانیا، روسیه در حال انتقال نیروهای ذخیره خود از سراسر کشور و استقرار آنها در نزدیکی اوکراین است. بر اساس توییتی از این وزارتخانه، این نیروها در خدمت عملیات تهاجمی آینده است.
بر این اساس بنابراین، این نیروهای ذخیره احتمالاً با خودروهای به اصطلاح MT-LB، تراکتورهای زرهی سبک و مسلح از دهه 1950 به جبهه آورده می شدند.
وزارت دفاع انگلیس مدعی شد که بسیاری از نیروهای تقویتی اخیر روسیه، نیروهای فوری هستند که با تجهیزات قدیمی یا نامناسب مستقر شدهاند.
تا به امروز، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دستور بسیج عمومی را نداده است. وی همچنان جنگ خود در اوکراین را "عملیات ویژه نظامی" می خواند. اما از آنجایی که هزاران سرباز روسی تا به حال در اوکراین کشته شدهاند، ارتش باید جایگزینهایی پیدا کند.
13:30- آژانس شبکه فدرال گاز آلمان: قیمت گاز همچنان گران خواهد ماند
کلاوس مولر، رئیس آژانس شبکه فدرال گاز آلمان قیمت دائمی بالای گاز را انتظار دارد. به گفته وی در حال حاضر کاهش قیمت گاز در آلمان وجود نخواهد داشت.
وی در گفتگویی با نشریه فوکوس اظهار داشت: حتی اگر در شرایط اضطراری گاز قرار نگیریم، باز هم گاز گران خواهند ماند.
این مقام آلمان با تاکید بر اینکه یامدهای کمبود فعلی گاز هنوز از نظر قیمت به دست مصرف کنندگان نرسیده است گفت: این می تواند به سرعت به معنای بار اضافی 2000 تا 3000 یورویی در سال برای یک خانواده باشد. به این ترتیب سفر تعطیلات بعدی یا ماشین لباسشویی جدید دیگر برای اکثر خانواده ها امکان پذیر نیست.
به گفته وی در صورتی که دولت فدرال آلمان مرحله سوم و آخرین مرحله در طرح اضطراری گاز را اعلام کند، آژانس شبکه فدرال گاز به عنوان توزیع کننده بار عمل خواهد کرد و تصمیم خواهد گرفت که چه کسی چقدر گاز دریافت می کند. مشتریان به اصطلاح محافظت شده، از جمله خانوارهای خصوصی، اولویت دارند.
مولر هم اکنون اولویت دادن به بخش صنعت در چنین شرایطی را رد کرده و اعلام کرد که اولویت بندی مصرف کننده درست است. وی تاکید کرد: شرکتهایی که دیگر گاز دریافت نمیکنند غرامت دریافت میکنند، اما مولر همچنان انتظار دارد که تعداد زیادی از شکایتهای قضایی تشکیل شود.
13:17- بازدید زلنسکی از خط مقدم نبرد در مرکز و جنوب غربی اوکراین
به گفته ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، او در حال حاضر در خط مقدم دفاع در مناطق دنیپروپتروفسک در مرکز اوکراین و در کریوی ریه در جنوب غربی است.
ولودیمیر زلنسکی همچنین از بیمارستانی در دنیپرو که در آن سربازان مجروح تحت مداوا هستند بازدید کرد.
13:02- پاپ فرانسیس احتمالا تابستان امسال به کییف سفر میکند
به گفته مهم ترین مشاور سیاست خارجی پاپ، وی می تواند تابستان امسال به کی یف سفر کند. پل گالاگر، از مهم ترین مشاوران سیاست خارجی رهبر کاتولیک های جهان به رادیو تلویزیون ایتالیایی Rai1 گفت که پاپ 85 ساله پس از بازگشت از کانادا در اواخر جولای با کارکنان خود درباره سفر به کی یف صحبت خواهد کرد. چنین سفری در مرداد ماه نیز قابل تصور است.
این مقام واتیکان با این حال، اعلام کرد که البته همه چیز به سلامت فرانسیس بستگی دارد. به گفته وی پاپ سفر خود به آفریقا را که برای اوایل جولای برنامه ریزی شده بود لغو کرد، اما به سفر خود به کانادا پایبند است. پاپ فراسیس مشکل زانو دارد و بیشتر اوقات روی ویلچر نشسته است.
پاپ ماه هاست که خواستار صلح در اوکراین بوده و برای سفر به کی یف اعلام آمادگی کرده است. "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین و "ویتالی کلیچکو"، شهردار کی یف، از وی برای این منظور دعوت کرده بودند. گالاگر گفت: پاپ متقاعد شده است که اگر بتواند دیداری انجام دهد، تأثیر مثبتی خواهد داشت. فرانسیس همچنین آماده سفر به مسکو است.
12:47- بیست و چهارمین سخنرانی زلنسکی در پارلمان کشورهای اروپایی
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی خود در پارلمان اسلوونی اعلام کرد که قصد دارد به ارسال پیام های ویدئویی به کشورهای دیگر ادامه دهد. این بیست و چهارمین سخنرانی زلنسکی در پارلمان یکی از اعضای اتحادیه اروپا بود و سه سخنرانی در سایر پارلمانهای 27 کشور عضو اتحادیه اروپا هنوز در پیش است.
12:28- رئیس جمهوری آلمان خواستار عذرخواهی زلنسکی بابت لغو سفرش به کییف شد
فرانک والتر اشتاینمایر، رئیس جمهوری آلمان، در جریان گفتگوی اخیر تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، با قاطعیت خواستار توضیح درباره لغو سفرش به کییف شده است.
این موضوع را نشریه اشپیگل به نقل از منابع خبری خود گزارش داده و یادآور شده که اشتاینمایر این حادثه را غیرقابل قبول نامیده و به دلیل اظهارات نامشخص همتای اوکراینی در این باره "سخت آزرده خاطر" شده است. وی تاکید کرد که لازم است قبل از برنامه ریزی برای تماسهای بیشتر، این موضوع بطور کامل روشن شود.
مقامات دولتی در برلین به اشپیگل گفتند که چنین طرز بیانی جزو ویژگی اخلاقی اشتاینمایر نیست، با این وجود، آنها از رهبر خود به دلیل مواضع قاطع و عدم تمایل او به چشم پوشی از این رفتار تحقیرآمیز مقامات کییف حمایت میکنند.
چندی پیش، زلنسکی لغو سفر اشتاینمایر به اوکراین در ماه آوریل را یک "سوء تفاهم بزرگ" خوانده و پیشنهاد کرده بود که در ماه مه از پایتخت اوکراین دیدن کند، ولی این تاریخ برای رئیس جمهوری آلمان مناسب نبوده و آن را نپذیرفت.
قصد چین برای کمک به ادامه مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین
وانگ ایی، وزیر امور خارجه و عضو شورای عالی دولتی جمهوری خلق چین شب گذشته اعلام کرد که مقامات پکن برای حل و فصل سریع بحران کنونی پیرامون اوکراین و همچنین برای بازگرداندن صلح در این کشور از طریق گفتگو و رایزنی ابراز امیدواری کرده و آماده ارائه هر نوع کمک لازم برای برقراری صلح هستند.
وزیر خارجه چین گفت: چین به ادامه مذاکرات و مصالحه در اوکراین ادامه خواهد داد و از ابتدا تا انتها از برقراری صلح در این کشور حمایت کرده و خواهد کرد.
این دیپلمات چینی تأیید کرد که در نشست وزرای خارجه گروه 20 در اندونزی و دیدار با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود نیز بر این موضوع تاکید کرده است.
وزیر دفاع اوکراین تعداد نیروهای مسلح این کشور را بیش از یک میلیون نفر تخمین زد
آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که دفاع و امنیت این کشور با تلاش و جان فشانی بیش از یک میلیون نیروی مسلح نظامی اوکراین تامین میشود. وی شب گذشته، جمعه، در مصاحبهای گفت: «در حال حاضر بیش از 1 میلیون نفر با یونیفرمهای نظامی وظیفه امنیت و دفاع از کشور را برعهده دارند.»
رزنیکوف یادآور شد که تعداد بسیج شدگان در اوکراین تا 700 هزار نفر است. به گفته وی، امروز بالغ بر 100 هزار نفر در نیروهای پلیس ملی، 90 هزار نفر در گارد ملی و 60 هزار نفر دیگر نیز نیروهای مرزبانی هستند.
سفارت روسیه: آمریکا سعی دارد به هر قیمتی جنگ در اوکراین را طولانی کند
سفارت فدراسیون روسیه در ایالات متحده در بیانیهای که صبح امروز، شنبه انتشار یافت، اعلام کرد که مقامات ایالات متحده در حال ارسال سلاحهای جدید به اوکراین، از جمله سامانههای موشکی توپخانه با تحرک بالا - HIMARS(High Mobility Artillery Rocket Systems) هستند، برای اینکه آنها می خواهند به هر قیمیتی درگیری نظامی در این کشور را طولانیتر کنند و همچنین خسارات سنگین وارده به ارتش اوکراین را جبران کنند.
نمایندگی دیپلماتیک روسیه در تشریح اقدام دولت آمریکا برای اختصاص بسته جدیدی از کمکهای نظامی یادآور شد: در پشت این تصمیم، تمایل لجام گسیخته مقامات واشنگتن برای ادامه درگیری نظامی در اوکراین به هر قیمتی برای جبران خسارات روزافزون نیروهای مسلح اوکراین از طریق ارسال تسلیحات نظامی جدید وجود دارد.
سفارت روسیه در آمریکا تاکید کرد: "نظریه مقامات بلندپایه آمریکا مبنی بر استفاده اوکراینیها از این تسلیحات نظامی تنها در اهداف دفاعی، غیرقابل توجیه است و ارتش اوکراین و نیروهای ملیگرا از سلاحهای آمریکایی برای تخریب شهرهای منطقه دونباس استفاده میکنند."
در این بیانیه یادآوری شده: نیروهای مسلح اوکراین دائماً به مناطق مسکونی دونتسک حمله میکنند، هر روز در نواحی مختلف پایتخت جمهوری مردمی دونتسک، جایی که هیچ نیروی نظامی روسی حتی نزدیک آنجا نیز وجود ندارد، مردم غیرنظامی، از جمله کودکان جان خود را از دست میدهند.
سفارت روسیه تاکید کرد: "هدف از عملیات نظامی ویژه پایان دادن به ترور مقامات کییف است. واشنگتن با اقدامات خود صلح را نزدیک کرده، بلکه برعکس، مقامات اوکراین را به ادامه جنایات خونین جدید سوق میدهد."
دستور بایدن برای ارائه کمک نظامی 400 میلیون دلاری به اوکراین
دفتر مطبوعاتی کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده دستور تخصیص بسته کمک نظامی جدید 400 میلیون دلاری به اوکراین را صادر کرده است.
در این بیانیه اشاره شده که بسته کمک نظامی جدید 400 میلیون دلاری ایالات متحده به کییف، از جمله شامل چندین سامانه موشکی پرتاب چندگانه HIMARS، مهمات و گلولههای توپخانه آنها خواهد بود. ضمن اینکه، کمکهای جدید شامل تامین تسلیحاتی و همچنین آموزش نظامی نیروهای نظامی اوکراینی خواهد بود.
پیشتر، روز جمعه، پنتاگون اعلام کرد که واشنگتن در حال کار بر روی طرحهایی برای عرضه سلاحهای جدید نظامی به طرف اوکراینی برای ماهها و سالهای آینده است.
این در حالی است که یک روز قبل، یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا اعتراف کرد که هرچه اوکراین کمکهای نظامی بیشتری از غرب دریافت کند، درخواستهای بیشتری در این زمینه دارند و خواستار تسلیحات تهاجمی هوایی هستند که تاکنون ایالات متحده از ارسال آنها خودداری کرده است.
پیش از این سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه یادآور شد که برخی از تسلیحات ارائه شده توسط غرب به اوکراین از بازار سیاه سر درآورده است. وی همچنین خاطرنشان کرد که این تسلیحات حتی در خاورمیانه دیده شده و در حال "گسترش" در این منطقه است.
دیپلمات روس: موضوع گسترش تسلیحات غربی از اوکراین را در سازمان ملل مطرح خواهیم کرد
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام کرد که این کشور به طرح موضوع گسترش یافتن تسلیحات نظامی غربی ارسال شده از سوی غرب به اوکراین در سراسر جهان در سازمان ملل ادامه خواهد داد.به عقیده وی، این یک تهدید بزرگ برای کل جهان است.
وی گفت: "بسیاری از ناظران غربی هم اعتراف میکنند که تسلیحات نظامی از اوکراینی به دیگر نقاط جهان در حال پخش است. ما سعی داریم به حقایق تکیه کرده و آنها را در شورای امنیت با همتایان خود در میان بگذاریم."
این دیپلمات افزود: البته ما در هر فرصت مناسب به طرح این موضوع ادامه خواهیم داد. فعلاً ما در آینده نزدیک نشستی درباره اوکراین در دستور کار خود نداریم، ولی اگر وجود داشته باشد و دلیلی برای برگزاری آن وجود داشته باشد، قطعا این موضوع را مطرح خواهیم کرد، زیرا این واقعا یک تهدید بزرگ برای همه کشورهای جهان است. ولی همکاران غربی ما تلاش می کنند به سادگی آن را نادیده بگیرند."
کانادا تعدادی از رسانهها و رجال اجتماعی روسی را به فهرست تحریمها اضافه کرده است
دولت کانادا اعلام کرد که این کشور تعدادی از روزنامه نگاران و رسانههای روسی را به فهرست تحریمهای خود علیه مسکو اضافه کرده است. خبرگزاری تاس، اسپوتنیک، شبکه راشا تودی و چند کانال تلویزیونی روسیه در این فهرست قرار گرفتهاند.
علاوه بر این روز جمعه مشخص شد که "کریل پاتریارک" رهبر کلیسای ارتدوکس سراسری روسیه و ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در فهرست تحریمهای جدید کانادا قرار دارند.
پیش از این، انگلیس هم محدودیتهایی را برای پاتریارک کریل، به دلیل حمایت این مقام مذهبی روس از حمله نظامی روسیه به اوکراین اعمال کرد. البته اتحادیه اروپا پس با وجود درخواست مجارستان در این باره، از اعمال تحریم علیه پاتریارک کریل خودداری کرده است.
سفارت روسیه در اتاوا شب گذشته اعلام کرد، تحریمهای ضدروسی جدید دولت کانادا که علیه "کریل پاتریارک" رهبر کلیسای ارتدوکس سراسری روسیه که صدها میلیون پیرو در سراسر جهان دارد، نیز اعمال شده، مظهر "بی ادبی، کفرورزی و تاریکبینی" آنهاست که مسلماً بدون پاسخ مناسب از سوی مسکو باقی نخواهد ماند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در واکنش به گنجانده شدن نام خود در فهرست جدید دولت کانادا یادآور شد که از این تصمیم گیری مقامات اوتاوا تعجب نکرده است.
کانادا واردات طلای روسیه را ممنوع کرد
دولت کانادا با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این کشور از تاریخ 8 جولای،17 تیر ماه، واردات طلای روسیه و هر نوع اقلام طلایی تولید شده در این کشور را ممنوع کرده است.
در این بیانیه آمده است: « این اقدام از ورود این محصولات به بازارهای رسمی بینالمللی جلوگیری کرده و توانایی روسیه برای دریافت بودجه لازم برای ادامه جنگ در اوکراین را محدود میکند».
پیش از این، در اوایل ماه جولای، دولت ژاپن ممنوعیت واردات طلای روسیه را تصویب کرد و پیش از آن نیز همین تحریمها از سوی دولت آمریکا اعمال شده بود.
بازدید زلنسکی از مواضع نیروهای مسلح اوکراین در منطقه دنیپروپتروفسک
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز جمعه در سفری کاری به منطقه دنیپروپتروفسک عزیمت کرده و از خط مقدم نیروهای اوکراینی در این جبهه بازدید کرد. دفتر مطبوعاتی رئیس جمهوری اوکراین یادآور شد که زلنسکی در این بازدید با نیروهای نظامی صحبت کرده و از خدمات آنها تشکر کرد.
خود زلنسکی نیز مجموعهای از تصاویر گرفته شده در جریان این سفر را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد که نشان میدهد جوایزی را به نظامیان اوکراینی اهدا کرده است.
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
تحولات اوکراین| افزایش نگرانیها از عواقب ادامه مناقشه اوکراین در غرب/ تسلط کامل روسیه بر لوهانسک
تحولات اوکراین| هشدار روسیه درباره آغاز مسابقه تسلیحاتی جدید توسط ناتو / کرملین: پیام زلنسکی برای ولادیمیر پوتین کتبی نبود
تحولات اوکراین| پوتین: غرب خود را به دام انداخته است/ احضار سفیر انگلیس به وزارت خارجه روسیه
انتهای پیام/